LOGO IM 15

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Β΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

 

Με την πρωτοβουλία και τη μέριμνα του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε το Β΄ Συνέδριο Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγιαλείας «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ», στην πόλη του Αιγίου.

Οι εισηγήσεις που αναπτύχθηκαν χαρακτηρίσθηκαν ως ιδιαιτέρως εμπεριστατωμένες και άκρως ενδιαφέρουσες, καθώς οι εκλεκτοί εισηγητές του Συνεδρίου επέλεξαν να παρουσιάσουν θέματα με βαρύνουσα σημασία για τη σχέση των νέων με την Εκκλησία.

Οι εισηγητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:

l   Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός: «Η νεότητα ως ελπίδα και αναζωογόνηση (του σώματος) της Εκκλησίας»,

l   Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος: «Ο Πνευματικός Πατέρας και ο σύγχρονος Νέος»,

l   Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας: «Γκρεμίζοντας τα τείχη»,

l   Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας: «Η βία φέρνει βία και το ξέρω από παιδί. Μία ορθόδοξη εκκλησιαστική πρόταση για το φαινόμενο της σύγχρονης νεανικής βίας», και

l   Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Μεσμπούρης: «Προσεγγίσεις στην εφηβική θρησκευτικότητα».

Η ιδιαιτερότητα στη φετινή διοργάνωση έγκειται στο γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα στους ίδιους τους νέους να αναπτύξουν τους προβληματισμούς και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σε θέματα που τους απασχολούν, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου με την τοπική μας Εκκλησία. Συγκεκριμένα:

l   εκ μέρους του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, οι μαθήτριες Μαρίζα Ειρήνη Τσερεντζούλια και Νικολέττα Κωνσταντινοπούλου ανέπτυξαν το θέμα της ενδοσχολικής και κοινωνικής βίας,

l   εκ μέρους του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, η μαθήτρια Αδελαΐς Λυριντζή ανέπτυξε το θέμα της πίεσης που υφίστανται οι μαθητές από τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους και ο μαθητής Κωνσταντίνος Τσεκελίδης αναφέρθηκε στα πρότυπα των νέων στη σύγχρονη εποχή,

l   εκ μέρους του ΕΠΑΛ Αιγίου, οι μαθήτριες Παρασκευή Αντωνοπούλου και Ελένη Καρπίδα μίλησαν για τη μοναξιά που βιώνουν οι νέοι στον σύγχρονο κόσμο,

l   εκ μέρους του Γυμνασίου Διακοπτού, οι μαθητές Aνδρέας Ανδρέου, Σοφία Καραντώνη, Βασιλική Γρηγοροπούλου, Αντιόπη Μαυρόγιαννη, Σούλα Μελίνα και Ιμέλντα Μάρκου ανέπτυξαν τον οδηγό επιβίωσης του εφήβου τον 21ο αιώνα,

l   εκ μέρους του Λυκείου Διακοπτού, οι μαθητές Ευάγγελος Φιλιππάτος και  Ευφροσύνη – Θεοδώρα Πριονά αναφέρθηκαν στο φαινόμενο της επιθετικότητας των νέων και την ανάγκη ψυχολογικής και πνευματικής στήριξής τους,

l   εκ μέρους του Λυκείου Καλαβρύτων, οι μαθήτριες Δέσποινα Χρυσανθακοπούλου  και Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου αναφέρθηκαν στις σχέσεις των νέων με την Εκκλησία και τους τρόπους προσέγγισης, και

l   εκ μέρους του Γενικού Λυκείου Ακράτας, οι μαθητές Κυριάκος Λιγδόπουλος και Παναγιώτης Χριστόπουλος παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η οικογένεια και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Εισηγήσεις, επιπλέον, ανέπτυξαν και από τον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

l   ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτριος Ζήσιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των κατασκηνώσεων στους νέους και τα οφέλη τους στην πνευματική και ψυχική διαπαιδαγώγησή τους, και

l   η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Άρτεμη Σακελλαρίου-Οικονόμου, η οποία ανέπτυξε το θέμα της ομολογίας της ορθόδοξης πίστης από τους νέους, αναφέροντας παραδείγματα με σύγχρονους νεομάρτυρες, οι οποίοι δεν δίστασαν, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν από το άθεο κοσμικό σύστημα, να ομολογήσουν τον Χριστό, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Αθρόα υπήρξε η προσέλευση στις συνεδρίες νέων από ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, ενώ, επίσης, προσήλθαν νεανικές αποστολές με 70 νέους και νέες από τις Ιερές Μητροπόλεις της Πελοποννήσου και ειδικότερα από: την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, υπό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Σωτηρόπουλο, Υπεύθυνο Νεότητας, την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, υπό τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Κωνσταντίνου και Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σωτήριο Αθανασούλια, από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, υπό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, υπό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Κανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης υπό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαυρικάκη, Υπεύθυνο Νεότητας, από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, υπό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σωτήριο Τζαϊλέα, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, υπό τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Αντώνιο Φιλιππή και π. Δημήτριο Κρουσταλλάκη και από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας υπό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γρηγόριο Μεσμπούρη.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ανεγνώσθη ο χαιρετισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χριστίνας Αλεξοπούλου από την εκπρόσωπό της κ. Μαρία Κάρμα, ενώ απηύθυναν χαιρετισμούς ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκταρίου Φαρμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος Τούντας, Διοικητής του ΚΕΤΧ Πατρών, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Πύραρχος κ. Αργύρης Φαλίδας και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστομένης Κουτρόπουλος.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, οι σύνεδροι ψυχαγωγήθηκαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο του Αιγίου «ΑΠΟΛΛΩΝ», απολαμβάνοντας μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν οι νέοι μας για τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο και η οποία αποτελούσε μία μουσική ανθοδέσμη σύγχρονης έντεχνης, αλλά και παραδοσιακής μουσικής. Σε αυτήν έλαβαν μέρος:

l   Το μουσικό συγκρότημα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, αποτελούμενο από τους μαθητές Αριστείδη Καραμάνο, Κωνσταντίνο Φράγκο, Αθανάσιο Ζαφειρόπουλο, Φωτεινή Καραμάνου, Δήμητρα Αλεξανδροπούλου, Άννα-Μαρία Κόρδα και Ασημίνα Χάνου, που με το εξαίρετο ταλέντο τους παρουσίασαν και τραγούδησαν με ιδιαίτερη επιτυχία έντεχνα ελληνικά και ξένα μουσικά κομμάτια.

l   Η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκλεκτής μουσικού κ. Βασιλικής Νάσση, που επέλεξε να παρουσιάσει σύγχρονα εκλεκτά μουσικά κομμάτια, τα οποία αποδόθηκαν με αισθαντικότητα και μελωδικότητα, ακόμα και από τους λιλιπούτειους χορωδούς της.

l   Τα μέλη της χορωδίας του Νεανικού Φωνητικού Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Σπυρίδωνος Οικονομόπουλου, καθηγητή βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, που ερμήνευσαν με ζωντάνια και ιδιαίτερη επιτυχία τραγούδια της παραδοσιακής μας μουσικής.

Ορισμένα από τα μουσικά κομμάτια πλαισιώθηκαν από τα τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, υπό τους διδασκάλους κ. Αθηνά Κωνσταντινίδη, κ. Γιώργο Κατσίβελο και κ. Χρύσα Βαγενά, καθώς και του Χορευτικού Ομίλου «ΑΧΑΙΟΙ», υπό τον διδάσκαλο κ. Δημήτριο Μασαούτη, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, στο τέλος της εκδηλώσεως, η χορωδία του Φωνητικού Συνόλου της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση έναν υπέροχο ύμνο, αφιερωμένο από τα παιδιά στην Πολιούχο του Αιγίου Παναγία Τρυπητή, του οποίου τη διασκευή των στίχων και της μουσικής επιμελήθηκε, μαζί με τα παιδιά, ο διδάσκαλός τους κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος. Το άκουσμά του συγκίνησε πραγματικά τους ακροατές.

Οι μουσικοί, που συνόδευσαν τα παραδοσιακά τραγούδια και μάγεψαν με την  άριστη μουσική τους κατάρτιση και τεχνοτροπία τους ακροατές, ήταν οι: Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Δημήτρης Ζήσιμος: κλαρίνο, Χάρης Καψοκέφαλος: λαούτο, Νίκος Γεωργακόπουλος: κρουστά, Λουκιάνα Δαβανέλλου: βιολί, Φωτεινή Χάιδου: κιθάρα.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη μουσική εκδήλωση απέσπασαν θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκομένους, που κατέκλυσαν το Κινηματοθέατρο.

Οι εκδηλώσεις του Συνεδρίου κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, οι επικεφαλής ιερείς των νεανικών αποστολών των Ιερών Μητροπόλεων.

Το θείο κήρυγμα απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος με τον μεστό θεολογικό και πνευματικό του λόγο προέτρεψε τους παρευρισκομένους νέους, αλλά και όλους τους πιστούς να διαφυλάξουν ανόθευτη την πίστη τους και να αναθέσουν την ελπίδα ολόκληρης της ζωής τους στον Χριστό.  

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, και η χειροθεσία σε Αναγνώστη του Κωνσταντίνου Σακελλαρίου, μαθητού της πρώτης τάξης του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, για την ένθερμη πίστη του στον Χριστό και την αφοσίωσή του στην εκμάθηση της ψαλτικής τέχνης, καθώς μετέχει ενεργά στο ιερό ψαλτήριο κατά τις Ιερές Ακολουθίες.

Κατόπιν, στην ευχαριστήρια προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι “η Εκκλησία μας μέσα από το Συνέδριο αυτό άνοιξε μία νέα σελίδα ουσιαστικής συζήτησης με τους νέους, αφενός για να ακούσει διά ζώσης τους προβληματισμούς και τις τυχόν διαφωνίες ή ενστάσεις τους και αφετέρου για να προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στις, ως ένα σημείο δικαιολογημένες, απορίες τους με εκατέρωθεν καλή προαίρεση, διάθεση ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου και σεβασμό προς όλες τις τεκμηριωμένες απόψεις”.

“Ως Εκκλησία”, υπογράμμισε, “έχουμε την ιερά υποχρέωση να φέρουμε τους νέους μας κοντά στον Χριστό, εξηγώντας τους την αξία και το νόημα όλων των Ιερών Μυστηρίων και αντικαθιστώντας στο μυαλό τους την κοσμική αντίληψη που έχουν για πολλά από αυτά, με την ουσιαστική πνευματική και χριστιανική σημασία τους τόσο για την επίγεια, όσο και για την επουράνια ζωή μας.

Με βασικές προϋποθέσεις την ένθερμη πατρική αγάπη μας προς όλους τους εφήβους και τους νέους μας, αλλά και τη δική μας συνέπεια μεταξύ των λόγων και των έργων μας, αναπτύσσουμε μαζί τους σχέσεις εμπιστοσύνης, η οποία θα τους οδηγήσει στην ενδυνάμωση της πίστης και στη μετοχή στα Μυστήρια της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας. Ας δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας με τους νέους, με έργα αλληλεγγύης, συμπαράστασης, στήριξης. Ας επιτρέψουμε, με χαρά και αισιοδοξία, να φωλιάσει στις ψυχές όλων μας, μικρών και μεγάλων, η αγάπη του Τριαδικού Θεού!”. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του να συμμετάσχουν στο Συνέδριο, ο πρώτος με την εποικοδομητική ομιλία του και ο δεύτερος με την παρουσία και τον θερμό του χαιρετισμό, αλλά και για τη μετοχή τους στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Ευχαρίστησε, επίσης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο για τη συμμετοχή τους και τη συμπαράστασή τους στην οργάνωση του Συνεδρίου, και βεβαίως ευχαρίστησε από καρδιάς τους προσκεκλημένους εκλεκτούς ομιλητές, που με την ποιμαντική και πνευματική τους εμπειρία στα θέματα της νεότητας οικοδόμησαν πνευματικά τις ψυχές των νέων.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο διά την ευλογία και έγκρισή τους να καλύψει τηλεοπτικώς και να μαγνητοσκοπήσει τις εργασίες του Συνεδρίου και τη μουσική εκδήλωση ο εκκλησιαστικό τηλεοπτικός σταθμός  «ΛΥΧΝΟΣ».

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλως ιδιαιτέρως τους μαθητές των Λυκείων Αιγίου, Διακοπτού, Ακράτας, Καλαβρύτων, Κλειτορίας και του Γυμνασίου Διακοπτού για τις άριστες και επιτυχημένες εισηγήσεις τους, μέσω των οποίων έδωσαν αφορμές για περαιτέρω ουσιαστικό προβληματισμό και γόνιμο διάλογο της Εκκλησίας μας με τους νέους, ενώ θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και προς τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων που συμμετείχαν, για την άψογη συνεργασία τους με την Ιερά Μητρόπολη στην οργάνωση του Συνεδρίου. Επίσης, ευχαρίστησε εγκαρδίως τους φοιτητές Δημήτρη Ζήσιμο και Άρτεμη Σακελλαρίου Οικονόμου, στελέχη των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, για τις άψογες και βιωματικές εισηγήσεις τους.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε ακόμη τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τους επικεφαλής και τους νέους των αντιπροσωπειών των Ιερών Μητροπόλεων Πατρών, Μαντινείας και Κυνουρίας, Μεσσηνίας, Μάνης, Κορίνθου, Αργολίδος, Ηλείας και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, για την εκπροσώπηση της νεολαίας των περιοχών τους στις εργασίες και τις εκδηλώσεις του Συνεδρίου.

Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της μουσικής εκδήλωσης: το μουσικό συγκρότημα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου, τη Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας και τη μουσικό κ. Βασιλική Νάσση, τη χορωδία του Φωνητικού Συνόλου παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Καθηγητή τους κ. Σπυρίδωνα Οικονομόπουλο, τα χορευτικά τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου και του Χορευτικού Ομίλου «ΑΧΑΙΟΙ», τους μουσικούς Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, Δημήτριο Ζήσιμο, Χάρη Καψοκέφαλο, Νίκο Γεωργακόπουλο, Λουκιάνα Δαβανέλλου και Φωτεινή Χάιδου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τα μέλη της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για τη συνεργασία και την άριστη διοργάνωση αυτού, και συγκεκριμένα: τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, τον Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π. Βασίλειο Νικολόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Μεσσηνέζη, τον Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π. Σπυρίδωνα Αλεξόπουλο, Υπεύθυνο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Ξυλάρα, Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, τον Ιεροδιάκονο π. Γεώργιο Κωνσταντινόπουλο, την Ερίτιμη κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, εκπαιδευτικό, φιλόλογο και συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία επιμελήθηκε την παρουσίαση του Συνεδρίου και της μουσικής εκδήλωσης, και τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους κ.κ. Χρήστο Γεωργίου, Νικόλαο Τσάτσαρη και Αθανάσιο Κατσίκα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

0001
0002
0003
0004
0005
0006
0007
0008
0009
0010
0011
0012
0013
0014
0015
0016
0017
0018
0019
0020
0021
0022
0023
0024
0025
0026
0027
0028
0001
0002
0003
0004
0005
0006
0007
0008
0009
0010
0011
0012
0013
0014
0015
0016
0017
0018
0019
0020
0021
0022
0023
0024
0025
0026
0027
0028

e-shop

eshop.png

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

  • Διεύθυνση: Ρωμανιώλη 41, Αίγιο
  • Τηλέφωνα: 26910-21776 & 26910-21777
  • Φαξ: 26910-60127
  • E-mail: imkaigial@gmail.com

Στατιστικά

  • Εμφανίσεις Άρθρων 649722